Jag älskar att lära ut det jag kan!

Jag älskar att lära ut det jag kan!
26 apr
2017

När jag startade att hålla workshops för ca 8 år sedan, var det kollegor som undrade hur jag tänkte... Men jag har ända från dag ett älskat att få lära ut och inspirera andra. På samma sätt som jag lärt mig massor och inspirerats av andra fotografer.

 

Det började på ett lite speciellt sätt. En tidigare brud hos mig, som jag fotograferat något halvår tidigare, kontaktade mig och berättade att hennes man (ja, som jag då också hade fotograferat ett halvår tidigare...) var väldigt fotointresserad och hade köpt sig en fin kamera på deras bröllopsresa till Las Vegas. Och nu undrade hon om jag kunde tänka mig att ha en halvdags fotokurs med honom. Jag blev väldigt förvånad, för det var inget jag hade tänkt på. Men efter ett dygn sa jag ja. Och det gick bra. Han var nöjd och jag fick blodad tand. I samma veva fick jag också en förfrågan från norska företaget Lundeby om att vara föreläsare på deras stora föreläsningsturné/vinterseminarie som de gjorde varje år. Den finns fortfarande kvar i olika former. Jag kände till att året före mig hade en fotograf som fotograferat för Chanel varit föreläsare. Så jag, som då varit fotograf i 2,5 år, sa att de nog ringt fel nummer. Men de stod på sig. Vi skulle föreläsa i 11 skandinaviska städer på 12 dagar. I Sverige, Norge och Danmark. Heldagsföreläsningar. Så det var ett tufft schema. På Gardemoen hade vi 100 fotografer i publiken. Så det var verkligen en upplevelse. Min föreläsningskollega var superduktiga norska fotografen Trine Bjervig.

Nu ca 8 år senare har jag föreläst för tusentals personer. Bl a med Moderskeppet på flera fotomässor i Sverige, Norge och Danmark. Och jag har haft hundratals personer på mina workshops. Både privata workshops med en deltagare och större workshops med upp till 15 deltagare.

Jag har har haft workshops i bl a Sundsvall, Bergen, Horsens (Danmark) och till och med i New York. Och det är otroligt kul att få inspirera andra. Jag brukar säga att det är lika givande att se en deltagare på en workshop vråla över sina fina bilder, som att höra ett brudpar som älskar mina bröllopsbilder.

I höst och vår gör jag nu ett försök att köra två workshops i Marocko. Det ska bli otroligt spännande. Vi ska fotografera egen modell, lokala personer, ödsliga byar och förstås Sahara. Här kan du läsa mer om Marocko workshops.

De flesta workshops jag har är dock privata workshops. Då köper man sig en heldag med mig och jag skräddarsyr dagen efter deltagarens önskemål och behov. Modeller söker jag oftast på Facebook. Och för det mesta är det personer som jag aldrig fotograferat förut eller som jag inte ens träffat förut. Det ger en realistisk situation. Det är ju inte vana fotomodeller de flesta av oss fotografer har som kunder. Så stort tack alla härliga modeller som ställer upp för mig.

Du kan läsa mer om mina workshops här och följa mig på Facebook här.

Bilderna nedan är från en privat workshop i Tanumshede den 25 april 2017. Modeller är Jeanette & Fredrik. Jeanette gjorde sin styling själv. Helene på Bröllopsboden stod för brudens kläder och KompassRosen skänkte oss en vacker brudbukett. Emma hette kursdeltagaren och vi höll till i och utanför Sockenmagasinet i centrala Tanumshede.

 

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1000.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1001.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1002.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1003.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1004.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1005.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1006.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1007.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1008.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1009.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1010.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1011.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1012.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1013.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1015.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1016.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1017.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1018.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1019.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1020.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1021.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1022.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1023.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1024.jpg

Click to enlarge image jeanette-fredrik-tanumshede-ottossonphoto-1025.jpg

 

Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto. Gillar du våra bröllopsbilder och vill se mer? Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter och Instagram. Kontakta oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på tel +46 (0)708 - 51 91 61.


Dela det här:
Upp