10 tips för att se bättre ut på bild : Tips #1

10 tips för att se bättre ut på bild : Tips #1
02 mar
2016
Favorit i repris. Idag startar jag den serie tips som alla har väntat på. Hur du gör för att se bättre ut på bild :-)
Här är nr 1 av de 10 tips jag ska ge dig, för att du ska bli bättre på bild och gilla bilderna på dig själv lite bättre. För det är vi väl inte många som gör  :-) Och är du fotograf så kan du såklart också använda dessa knep när du fotograferar andra.
 

Tips 1 för att se bättre ut på bild

Luta dig framåt. Du får bättre anletsdrag och har du som jag, lite för mycket skinn i ansiktet, så stramas detta ut på ett fördelaktigt sätt :-)
 
Det blir samma effekt om du låter dig fotograferas ovanifrån. Att fotografen står högre än dig, eller att du sitter på huk. Skulle du tvärtom, t ex sitta i en stol och luta dig bakåt, ökar risken för "oönskade effekter".
 
Fotograferas du i helbild, så får du kanske inte luta dig framåt allt för mycket. Det kan se konstigt ut. Men å andra sidan blir det ju då ingen närbild, så behovet att luta sig framåt är inte lika stort som vid en ren porträttbild.
 
När jag fotograferar grupper på bröllop, så säger jag ibland att alla som vill se 10 år och 10 kg lättare ut lutar sig framåt. Sedan går alla lätt framåtlutade resten av dagen :-)
 
Lycka till!
 
 DSCF4446
 
 
cta2
 
 
Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto. Gillar du våra bröllopsbilder och vill se mer? Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter och Instagram. Kontakta oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på tel +46 (0)708 - 51 91 61.

Dela det här:
Upp