Vägen till din drömklänning

Vägen till din drömklänning
30 nov
2018

Jag är listberoende. Inte lister som i golvlister, utan i hederliga att-göra-listor. En punkt i taget - stryk över. Konkret, tydligt och beroendeframkallande.

Jag erkänner, ibland skriver jag till en punkt som jag redan utfört bara för känslan att få stryka den. Så om jag ska skriva ett blogginlägg med mina råd till dig hur du ska hitta din brudklänning måste en lista på något sätt vara involverad. Därför kommer jag i det här inlägget lista de viktigaste punkterna jag anser att du behöver tänka på för att hitta din drömklänning. Att välja brudklänning är inte alltid det enklaste. Utbudet är enormt och då menar jag verkligen, enormt. Men hur ska man då kunna välja sin drömklänning när det finns så otroligt många vackra klänningar att välja mellan. För att göra det lite enklare i klänningsdjungeln har jag tagit fram en lista med mina råd för att du enklare ska hitta din drömklänning. För den finns, det gäller bara att veta hur du ska hitta den. 

 

1. Din första spontana känsla

Om du spontant tänker ut det viktigaste för dig i valet av brudklänning, vad säger du då? Min första spontana känsla är att jag behöver ha en klänning som jag kan äta i. Ja ni hörde tyvärr rätt. Jag älskar mat och smaker. När vi reser, reser vi för att uppleva matkulturer. Så för mig är maten på vårt bröllop otroligt viktigt och då behöver jag ha en klänning som jag kan äta obehindrat i utan att hålla in magen. Alla som haft tajta byxor på restaurang vet den euforiska känslan när man vågar sig an att knäppa upp översta knappen i byxorna. Den känslan vill jag ha under hela vårt bröllop.

2. Bröllopets helhet

Min andra punkt i listan är helheten. Klänningen bör gå i samma stil som bröllopet. Den ska passa i lokalen, matcha med brudgummens kläder, den ska passa ihop tillsammans med blommorna och dukningen. För att hitta er stil på bröllopet rekommenderar jag er att göra en bröllops-moodboard tillsammans. Spara ner allt ni inspireras av. Vilken stil dras ni åt? Det romantiska, bohemiska, rustika eller stilrena. Hittar ni stilen är det enklare att hitta klänningen.

3. Tid

Tiden kan både vara din bästa vän och din värsta fiende när ni ska planera ert bröllop. Jag kan inte nog säga hur viktigt det är att ni börjar planera ert bröllop i god tid. Ni behöver tid att sätta stilen, känslan ni vill ha på ert bröllop. Är du ute i god tid har du möjlighet att prova klänningar från flera butiker och sömmerskor. Vill ni dra ner på kostnaderna är det bra sätt att vara ute i god tid, kanske har du då möjlighet att köpa klänningen till rabatterat pris.  

4. Budget

Satte du i halsen när du började titta efter brudklänning? Priset är något som flera reagerar över när de börjat titta på brudklänning. Bestäm innan du börjar titta på brudklänning vilken budget ni har. Ta kontakt med butiken eller sömmerskan innan och fråga om de har klänningar inom din budget. Det finns flera leverantörer som erbjuder vackra klänningar för runt tusenlappen, men det gäller att vara ute i god tid för att hinna jämföra och hitta butikerna som säljer klänningar till billigare pris. 

5. Årstid

Gifter ni er på hösten eller vintern kan det vara skönt med långa ärmar och att klänningen har flera lager eller är gjord i ett tjockare tyg. Speciellt när fotografen vill dra med er ut för att ta magiska bröllopsporträtt. Detsamma gäller om ni gifter er på sommaren/våren. Ta reda på vad det är för material, är det varmt är det behagligt med en lättare och luftigare klänning. Du vill inte svettas floder, och ha foundation rinnande längs kinderna. 

6. Modet 2019

Ha koll på modet. Har du en drömklänning från 1985 kanske du blir tvungen att ta kontakt med en sömmerska som syr upp klänningen åt dig. Men alla kan hitta sin drömklänning oavsett trend. Stå på dig, vid det här laget vet du själv vilken stil du vill ha i din brudklänning. 

För alla er som är nyfikna på nästa års bröllopstrender och ska gifter sig nästa år kan jag till min stora glädje säga att spetsklänningen med släp hänger kvar även under nästa säsong, likaså klänningarna med bara axlar eller båtringning. För mig som är en sucker för spets och romantiska klänningar har jag till mina egna stora förvåning börjat dras mer och mer åt den enkla och stilrena klänningen. En av de stora trenderna för nästa säsong satte Megan Markle med sin enkla och minimalistiska klänning. Andra trender som jag ser fram emot att se mer av är svarta detaljer på klänningen eller för de mest utmanande brudar även helsvarta brudklänningar. Bröllopscapen är också en fin detalj som ser ut att kommer mer av under nästa säsong. En skir cape, lång som kort, över axlarna och som passar väldigt fint ihop med klänningar med bara axlar. Kanske ett alternativ för dig som inte vill ha slöja. 

Oavsett din personliga smak och stil så är bröllopet er dag. Du ska ha en klänning som känns rätt för dig oavsett vad andra tycker och vad trenden säger. Hitta din grej, känn dig vacker och njut av tiden då du letar efter din klänning. Ta med bästa vännerna, eller familjen. Drick bubbel, fixa naglarna och känn att du är värd den extra lyxen innan bröllopet. 

Jag hoppas jag hjälpt till lite längs vägen mot att du ska hitta din drömklänning. 

Lycka till!

 

♥  Kram Linnéa!

__________________________________

Linneas bilder togs under en OttossonPhoto Shoot4fun-session.

Modeller: Anna Sloberg och Amber Edvardsson

Stylist: Rebecka Nilsson 

Location & klänningar: Ivory & Grace

 

--

Gästbloggare Linnéa Waldetoft

Telefon: 0706- 03 23 61

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

https://linneawaldetoft.com

Facebook: Linnéa Waldetoft Photography

Instagram: @linnew

 

Click to enlarge image 20181114_linneawaldetoft-2.jpg

Click to enlarge image 20181114_linneawaldetoft-3-1.jpg

Click to enlarge image 20181114_linneawaldetoft-4-1.jpg

 

Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto. 


Dela det här:
Upp