5 anledningar att gå en workshop

5 anledningar att gå en workshop
15 nov
2018

En workshop handlar om ett kollegialt arbete mellan våra fotografkollegor där vi utmanar varandra att nå längre. Där vi hjälper varandra att se varandras potential.

Genom mina år som lärare har jag lärt mig en sak och det är att som ensam är man aldrig starkast. Det var genom det kollegiala arbetet tillsammans med mina kollegor som jag upplevde att jag utvecklades och motiverades vidare i yrket.

Som fotograf är det kollegiala arbetet något jag tar med mig för att utmana mig själv att utvecklas vidare i min profession. Du kan aldrig bli fullärd, det finns alltid något att utveckla eller ytterligare ett steg att ta för att nå lite längre. En workshop handlar om ett kollegialt arbete mellan våra fotografkollegor där vi utmanar varandra att nå längre. Där vi hjälper varandra att se varandras potential. Det handlar om att genom andra kunniga människor lära sig nya tekniker, företagande, kundkontakt etc. En workshop ger dig praktiskt utövande, där du får chans att ställa frågor och få vägledning.

För att få ut det mesta av en workshop är det viktigt att du har en klar bild över ditt syfte med workshopen du går. Är det ljussättning du vill utveckla eller vill du ha material till en portfolio, vill du lära dig fotografera i studio eller bara träffa likasinnade människor som brinner för yrket lika mycket som du. Oavsett vad eller inom vilket område du vill utvecklas är det viktigt att du väljer en workshop som innehåller de områden du är intresserad av. Här nedan listar jag mina topp fem anledningar att gå en workshop. Vilka är era?

 

1. Ha kul

Är du som jag och älskar att fotografera, kanske till och med uppskattar allt som har med foto att göra. Håller du också på att köra av vägen för att du ser ett fint motiv eller en fantastiskt plats för gravidfotograferingen du har inplanerad. Då är en workshop perfekt för dig. Att medverka på en workshop innebär att du kan släppa loss alla dina fotohämningar, låt fotonörden komma fram till sin fulla potential.

 

2. Träffa likasinnade människor

Börjar även din familj bli trött på att lyssna på allt fantastiskt du vill berätta om foto. Att bilresan alltid tar lite längre tid för att du ska hoppa ur bilen för att ta ett kort. Kanske inte din sambo tycker marknadsföring är det mest spännande att lyssna på innan ni ska gå och lägga er. Då är en workshop den perfekta retreaten för både dig och dina närstående. Du kommer prata foto från morgon till kväll. Du kommer bolla idéer, tankar och dela inspiration. Du kommer upptäcka att du inte är ensam utan det finns fler som vill prata lika mycket foto som du (kanske till och med mer)..

 

3. Knyt nya kontakter

Jag kan inte nog säga hur viktigt det är att knyta kontakter och hitta samarbetspartners. Syns du inte finns du inte. Du kanske finner vänner för livet, kollegor som kan utmana och inspirera dig vidare i din karriär.

 

4. Det kommer hjälpa dig att ta ditt fotograferande ytterligare en nivå

Är du ny inom yrket är det ett fantastiskt sätt att lära sig genom andras erfarenheter. Detsamma gäller dig som arbetat som fotograf under flera år - det finns alltid något du kan lära dig. Men för att du ska få ut det mesta av en workshop är det viktigt att du väljer en workshop av en fotograf vars arbete inspirerar dig. En bra workshopledare ska kunna utmana dig, få dig att se ditt fotograferande ur ett annat perspektiv, hjälpa dig med handfasta och konkreta tips och råd så att du får ut det mesta av workshopen.

 

5. Sist men inte minst - ensam är inte starkast

På en workshop kommer du få feedback. Konstruktiv kritik som får dig att utvecklas. Du kommer också få möjlighet att ge feedback till kollegor. Du kommer kunna dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. För att det är tillsammans som vi lär, genom relationer fortsätter vi utvecklas till nya nivåer. Så våga öppna upp för kritik - det är där du är som mest sårbar som du utvecklas.

 

Lycka till och kom ihåg att en workshop är ett fantastiskt sätt att utvecklas som fotograf.

 

♥  Kram Linnéa!

__________________________________

Linneas bilder togs under en OttossonPhoto workshop

Modeller: Eveline Magnusson och Simon Mäki 

 

Här hittar du kommande workshops hos OttossonPhoto

--

Gästbloggare Linnéa Waldetoft

Telefon: 0706- 03 23 61

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

https://linneawaldetoft.com

Facebook: Linnéa Waldetoft Photography

Instagram: @linnew

 

Click to enlarge image 20181002_linneawaldetoft-6.jpeg

Click to enlarge image 20181002_linneawaldetoft-7.jpeg

 

Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto. 


Dela det här:
Upp