Brudbukett efter säsong

Brudbukett efter säsong
08 nov
2018

Brudbuketten, en av de viktigaste accessoarerna till en brud. Att välja sin brudbukett ligger på min lista bland de tre viktigaste sakerna att tänka på inför sitt bröllop. För mig är blommorna på ett bröllop otroligt viktiga eftersom de ger liv och sätter känslan för bröllopet. 

För att brudbuketten ska blir rätt är det viktigt att den görs med hänsyn till dig som person, din klänning och stilen på ert bröllop. Visste du att enligt traditionen var det mannen som skulle köpa brudbuketten som en gåva till sin brud. Idag är jag väldigt glad att bruden har större frihet att själv få bestämma sin brudbukett eftersom det är mycket som ska passa in när det kommer till att välja sin bukett.

Men vad behöver du tänka på för att skapa den perfekta brudbuketten? Mitt första tips är att lära sig sina blommor och att tänka säsong. Googla, sök, pinna på Pinterest, gå till blomsterhandeln och fråga. Botanisera bland alla vackra blommor, ta hjälp av en florist och be om råd och tips. Det är så många som förväntansfullt gått till floristen med sina önskemål och fått höra att deras bukett inte går att skapa eftersom blommorna inte finns för säsongen. Därför listar jag här några av mina favoritblommor i brudbuketten och vilken årstid du finner dem i.

 

Vårvintern och vårens blommor (januari - april) 

Anemon, är en stor favorit i brudbuketten med sina vackra och enkla blomblad. Anemonen finns i en variation av färger vilket gör den extra tacksam i buketter om du vill skapa en viss känsla. Anemon hittar du i butikerna framförallt under vintern och vårvintern men är inte lika enkel att få tag i för ett sommarbröllop.  

Ranunkel, är en underbar blomma i sprakande färger och fylliga blommor. Ranunkeln passar i både den lekfulla buketten som i den mer romantiska och klassiska brudbuketten. Precis som anemonen finns ranunklerna att få tag i under vintern och våren. 

 

Sommarens blommor (maj - augusti)

Pion, dessa otroliga blommor med sina magnifika blomblad. Pionen är en vacker blomma i flera olika färger och storlekar. Pionen blommar under sommaren och passar därför perfekt till sommarbröllopet juni-juli. Pioner i brudbuketten lämnar ingen oberörd. Tänk bara på att flera sorter kan dofta starkt vilket kan påverka dig som är allergisk eller känslig.

Hortensia, är en storslagen blomma och en av min absoluta favoriter i brudbuketten på grund av sin unika fyllighet. Hortensian har stora bollformade klasar av blommor och kan skifta i färg beroende på jordens eller vattnets ph-värde. Som snittblomma finns hortensian att få tag i från mars - november. 

 

Höstens blommor (september - oktober)

Protea, Sydafrikas nationalblomma och kanske den trendigaste blomman för säsongen. Protean har funnits som snittblomma ett tag men har under de senaste åren blivit väldigt populär att ha i brudbuketten. Protean har exotiska färgstarka blommor med starka och stabila stjälkar. Säsong mellan augusti - oktober. 

Eukalyptus, är otroligt vacker utfyllnad i en brudbukett med sina matta grågröna blad. Eukalyptusen är inte bara vacker utan väldigt tålig och sprider en frisk doft.

Chokladskära, är en rolig blomma att ha med i sensommarbuketten med sin skira och mörka skönhet. Chokladblomman som den även kallas har en djup mörkröd färg och finns att få tag i under sommaren och in på tidig höst.  

Tistel, är en stor favorit i brudbuketten på grund av sin unika färg och form vilket ger en häftig kontrast i en annars väldigt mjuk brudbukett. Tisteln är ofta lite gråblå i sin nyans.

 

Jag hoppas ni fått några handfasta tips och är lite klokare inför valet av blommor i brudbuketten. 

 

Lycka till! 

__________________________________

Samtliga foton togs under OttossonPhoto’s workshop

Modeller: Eveline Magnusson och Simon Mäki 

Blommor: Blomsterlandet Uddevalla

Klänning: nelly.com

Plats: Tanums Gästgifveri

--

Gästbloggare Linnéa Waldetoft

Telefon: 0706- 03 23 61

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

https://linneawaldetoft.com

Facebook: Linnéa Waldetoft Photography

Instagram: @linnew

 

Click to enlarge image 20181002_linneawaldetoft-2.jpeg

Click to enlarge image 20181002_linneawaldetoft-3.jpeg

Click to enlarge image 20181002_linneawaldetoft-4.jpeg

 

Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto.  

 

Dela det här:
Upp