Fashionshoot på Tanums Shoppingcenter

Fashionshoot på Tanums Shoppingcenter
18 apr
2016

Jag har testat Fujifilms nya kamera XPro2 samt Profotos nya blixt B2 med deras ihopfällbara beauty dish. Resultatet ser du i detta blogginlägg.

Jag valde att göra fotograferingen på vårt relativt nya shoppingcenter här i Tanumshede. Jag tog kontakt med David som driver frisörsalongen Dodos där. Han fixade två jätteduktiga modeller Albulena och Sarmad. Damkläder fick vi låna av 58 Grader Nord, herrkläder från Dressman och herrskor från Scorette. Albulena som är make up-artist gjorde själv hår och make up.

Vad gäller grejerna jag testade så är jag supernöjd med resultatet. Problemet med mig är att jag inte är en tekniknörd och därför har jag inga exakta jämförelser mellan olika kameramodeller eller andra liknande ljussättningsprylar. Så detta blev en ren upplevelsetest grundad på känsla. Och även om Fujifilms Xpro2 säkert är en fantastisk kamera, så kan jag inte, vid denna typ av fotografering, säga att jag kände någon jätteskillnad mot mina två XT-1or. T ex ställde fotograferingen inga krav på fokussnabbhet. XPro2 är säkert en rappare kamera och har snabbare autofokus än XT-1. Men som sagt, det är inte en praktisk skillnad jag kände vid testet. Den har dessutom en större sensor. Så egentligen hade jag tänkt att noggrant jämföra bildkvalitet med mina kameror. Men det hann jag inte med. Och samma där. Känslan är att mina XT-1or klarar sig väldigt bra i jämförelse även på bildkvalitet.

Med detta sagt kommer jag säkert att köpa en XPro2 framöver :-) Eller kanske XT-2 som väntas i sommar. De som har testat noggrannare än vad jag gjorde är väldigt nöjda med XPro2. Så självklart är det en bättre kamera. Men jag är också supernöjd med mina XT-1or.

Detsamma gäller egentligen blixten Profoto B2 med beauty disc. En slags bakvänt paraply där ljuset studsar i paraplyn och ljuskällan blir relativt stor i jämförelse med det lilla ljushuvudet. Jag skull gärna jämfört med en speedlight studsad i ett paraply. Det gjorde jag inte. Så känslan igen. Jag tror att jag skulle fått ett resultat inte ljusår (!) ifrån vad jag fick med B1an. Styrkemässigt var den förvånansvärt svag. Här måste jag säga att jag ev kan ha haft en ofördelaktig kamerainställning. ScandinavianPhoto tyckte det lät konstigt. Ändå körde jag på 1/180 dels sekund. Så det borde inte blivit något negativ med det.

Så känslan av detta väldigt ovetenskapliga test är att mina egna prylar räcker länge :-)

Här är bilder. Vill du se alla bilder så hittar du ett galleri här.

Håll till godo.

 

Click to enlarge image ottossonphoto-1000.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1001.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1002.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1003.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1004.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1005.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1006.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1007.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1008.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1009.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1010.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1011.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1012.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1013.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto-1014.jpg

 

 

Följ mig på Snapchat!

Ta en skärmbild och läs in den i Snapchat.

 

Ha en fin dag!

 

Fotograf OttossonPhoto. Gillar du våra bilder och vill se mer? Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter och Instagram. Kontakta oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på tel +46 (0)708 - 51 91 61.


Dela det här:
Upp