Preshoot och planeringsmöte inför ett bröllop

Preshoot och planeringsmöte inför ett bröllop
18 mar
2016
Innan jag fotograferar ett bröllop, så har jag alltid ett planeringsmöte och en preshoot med det blivande brudparet.
Ja, varför kan det inte heta något på svenska :-) Förfotografering eller provfotografering? Det låter bättre och är coolare på engelska :-)
 
Planeringsmötet handlar om att gå igenom bröllopsdagens tidsschema i detalj och att tillsammans bestämma vad som ska dokumenteras. Det är viktigt att det blivande brudparet berättar vilka saker som är viktigare än andra. Finns det speciellt viktiga personer med på bröllopet? Händer det saker under dagen som vi som fotografer bör känna till för att hinna få med det? Finns det saker, platser eller byggnader som är viktiga att dokumentera? Finns det en speciella detaljer som vi inte får missa? Dessutom går vi igenom parets övriga önskemål och förväntningar. Formuläret är ett viktigt dokument inför bröllopsdagen.
 
Eftersom det heter preshoot så innehåller detta möte såklart också fotografering. Detta brukar upplevas positivt både för paret och mig som fotograf. De får känna på hur jag jobbar och jag får se lite hur de agerar och känner sig framför kameran. Båda sakerna kommer till stor nytta när bröllopsdagen kommer. Brudparet får dessutom lite extrabilder som jag uppmuntrar dem att använda till program, placeringskort, bildspel under bröllopsdagen mm.
 
Några tips inför en preshoot:
  • Vi bestämmer tillsammans en lämplig plats. Finns det en plats som betyder mycket för paret? Eller vill de gärna fotograferas på platser där bröllopsfotograferingen ska ske? Själv tycker jag inte att man ska fotografera på samma ställe som på bröllopsdagen. Det är trevligare om det blir lite variation i bilderna. Sedan är det ju inte fel att besöka dessa platser för att ha sett dem och diskutera vad som är viktigt för dem att få med i bilderna. Detta är ju inte alltid möjligt beroende på geografiska avstånd.
  • Det är kul om det blivande brudparet kommer med idéer kring fotograferingen. Här kan man tänka i vida banor. Låt fantasin flöda. Lite exempelbilder hittar du nedan.
  • Har de någon fritidsaktivitet de båda tycker om. Det kan ge uppslag till fotograferingen.
  • Jag ber dem samordna kläder, undvika starka färger, mycket mönster, text och logotyper. De bör också vara uppmärksamma på detaljer som skor, strumpor och tillbehör. Ju bättre bilderna blir, desto trevligare.
  • Den blivande bruden bör vara sig själv i hår och make up, så det blir hennes vanliga jag på bilderna.
  • Jag ber dem ta med lite olika kläder för ombyte och variation
  • Satsa på att ha kul!
Efter preshooten får brudparet en länk till ett galleri med alla bilder, samt en app med bilder till sin smartphone. Då blir det enkelt att visa upp sina fina preshootbilder för släkt och vänner.
 
Här är lite exempel på preshootbilder.
 

Click to enlarge image ottossonphoto01.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto02.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto03.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto04.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto05.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto06.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto07.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto08.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto09.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto10.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto11.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto12.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto15.jpg

Click to enlarge image ottossonphoto16.jpg

 
Bröllopsfotograf / bryllupsfotograf OttossonPhoto. Gillar du våra bröllopsbilder och vill se mer? Gilla oss på Facebook, följ oss på Twitter och Instagram. Kontakta oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på tel +46 (0)708 - 51 91 61.

 


Dela det här:
Upp